tisdag 23 juni 2020

S-kullen 9 veckor Midsommar afton. Tora 9 veckor, igår måndag

Det kör ihop sig när det är Midsommar och hett som i en bakugn och katterna ligger och dräller lite här och där. Det blir inte mycket gjort om man så säger varken för dem eller för mig. 
  I flera dagar har jag krälat som en mullvad? i landen för att rensa och så lite mer frön innan det är försent. Har sått mer Märgärt som tydligen gick att så fram till midsommar. Tar det sig så blir det många goda ärtor i frysen till hösten och vintern.
  Kattungar ja. Nu har de fått hela huset att springa i och i och med detta så är allt farligt. Allt från vanliga ljud som de hört sedan de öppnade ögonen och öronen till nya "oljud" och de flyr åt alla håll. Jo det är ju faktiskt så att kattungar är döva när de föds och blinda men dövheten släpper i takt med att de öppnar ögonen.
Det är lite skrattretande när de sticker som en avlöning när de får syn på mig eller hör mina steg och flyr en så kommer resten av gänget galopperande efter.
  Kattungestatus: alla ungarna är tillfälliga fegisar. Bästa platsen att vara på är klöstunnan i köket. Ingen har tid att vara social och mysig. Även om Tora var den och är den som är först på allt så har hon också blivit en liten fegis.
Vikterna är jättebra på alla.
Vikter S-kullen:
Sally: 1055gr  + 153gr sedan v 8
Sonny: 1089gr  +159gr           "
Sören: 1095gr  +151gr            "
Stig: 1139gr  +155gr               "

Vikt Tora: 987gr  +110 sedan vecka 8

Sally










Sonny













Sören








Stig













TORA!













Tora och Sally. Det blev lite tuffare tag senare.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar