måndag 4 december 2017

Pepparkakor

Min son och jag har som tradition att han skall baka våra pepparkakor. Nu har han ju inte bott i närheten i många år men nu när han äntligen fick jobb här nere och kunde flytta ner till sin Carro och lilla Adelle så har vi tagit upp detta igen med början för 3 år sedan.
 Micke och Carro har bakat och jag har skött julmusiken och Roy har varit kvalitetskontrollant. Fniss. I år var ju Adelle så stor att hon kunde vara med och baka hon med.










En mamma borde alltid få vara stolt över sina barn och jag har alltid varit stolt över min son. I arbete har han gett 100%. Vare sig cheferna har gillat det eller inte så har han skapat förändring till det bättre på flera ställen. Han är inte den personen som man sätter på en uppgift och som nöjer sig med detta utan han vill förkovra sig och komma längre. Äntligen har han fått ett jobb här nere i Skaraborg som motsvarar hans kunskaper från Enköping och Coops kyllager. Han har blivit transportplanerare på Svenska Foder. Fom 11/12 så är han tjänsteman. Han har 6 månaders provanställning men det verkade som om de var angelägna om hans tjänster så chansen är nog stor att han får stanna.



Jo Micke bakade ut en deg eller mjölade han bara ned tröjan??? Nä han bakade även om hans ryggskott inte gillade att behöva sitta ner.


Adelle älskar musik och att dansa och att visa upp sig inför kameran och hon kan tom dansa på ett ben.



Chocken för hennes del var när hon ramlade ner i toaletten. Hon stod så fint på locket och skulle tvätta händerna då locket lossnar och hon far ner i toaholken. Lilla vän så rädd du blev. Tack och lov så gjorde hon inte illa sig utan blev bara skrämd så nu använder vi pallen hädanefter. 
     Det blir lätt ett samelsurium när man inte skriver så ofta. 
   Vi har fasat in ett nytt torrfoder till katterna. UTAN ALLT!! Nä, inte riktigt men utan alla alergener som fisk, ägg, nöt, fläsk, kyckling mm mm. Det är baserat på kalkon. Enbart kalkon som kött.
Jag gillar ju inte fisk i kattmat ej heller färgämnen, smakämnen osv.
Fick syn på detta när vi var på kattutst. i Vårgårda och köpte några prov påsar plus blötmat. Blötmaten kan inte kallas blöt för det fanns knappast någon sås alls i de 200gr som burkarna innehåller bara kött.
12kg torrisar kostar 889kr på vår zooaffär här i Mariestad. Lustigaste var att när Roy var dit och skulle handla så var Majstoren slut. På två veckor hade den haft en strykande åtgång. Hmmm så många från Marsta var vi ändå inte på utst. så att det skulle ha gett en sådan effekt. I Skövdeområdet finns det en återförsäljare i  Hundföretaget Väst AB Rådene Bäckagården, I Mariestad Exotic Zoo.



Något som inte händer så ofta är att mamma Ricki, längst in, vilar ihop med sin dotter Fanny. Ricki vilar gärna utan sällskap.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar