måndag 25 maj 2020

S-kullen 5 veckor och Tora 5 veckor

Hinner inte med. Tiden går så fort och kroppen har varit helt ur slag i flera dagar..veckor och jag har ondare än vanligt så det får bli som det blir med uppdateringar av kattungarna.
  Alla har nu fått och träffat sina nya familjer, som nu kommer att vänta med spänning, på dagen D den 10/7. Då är bebisarna 12 veckor och redo för flytt.
  Åter igen så har vi fått underbara familjer till bebisarna. Vi och de har sådan tur och extra roligt är det när tidigare kattungeköpare hör av sig och vill köpa en till ullboll från oss. Det är ett så fint betyg att få leverera en till bebis till samma familj och tryggt för oss som redan vet och har träffat familjen.
   Gänget äter mjukmat från tallrik men föredrar att jag handmatar dem. Lättare att få i sig maten då och så blir det ju lite gos också.
  Lilla Tora äter som en häst. Det finns tydligen ingen botten på henne och hon tangerade 500gr strecket på sin 5 veckors dag som är i dag med hela 3 gr, 503gr väger den lilla råttan. Mattes pipare. Hon piper och piper och letar vägar ut ur boet för hon skall till matte och oavsett om hon sover eller inte så kommer hon pipande när jag kommer in i kattrummet.

Vikter:
Sally: 552gr  +155gr sedan v 4. 
Sonny: 534gr  +117gr       "
Sören: 534gr  +128gr        "
Stig H: 567gr  +104gr       "

   Sally tillhör också matvraken som inte har någon botten. Hon är lugn och riktigt tystlåten av sig. Det är aldrig något skrikande när man lyfter henne. Tur nog, för i hennes familj finns det två barn men de var så lugna och försiktiga med Sally så jag blev imponerad.













  Sonny har kommit in i en period då han är rädd för hastiga rörelser och plötsliga ljud. Då sjunker han ihop och hastar iväg och gömmer sig. Mat äter han tills han är mätt. Ingen matvrak där inte. Sonny är fortfarande aningens högljud när han blir upplyft men många gånger så ger han sig efter en stund för att återuppta hojtandet när han vill ner.



















Sören är som Sonny en liten gaphals men när hans familj var här och hälsade på tyckte jag att han skötte sig med den äran. Han var inte alls lika pipig som han brukar. Det kan ju vara åldern, att de vänjer sig ju äldre de blir med att bli upplyfta och hanterade. tillsammans med sina syskon så bits han och slåss lika gott som de andra. De är så söta när de skall ta sats och hoppa. Kroppen rör sig men inte blir det ngt hopp inte.














Stig H är matvraket nummer 3. Det är nära nog bottenlöst där med men så väger han mest också. Jag tror att Stig kan bli en stor, lugn katt som inte gör sig någon brådska annat än till maten.. 

















Tora, lilla damen, som stannar hos oss. Energi för 4 katter och smart. Letar redan efter olika ställen att ta sig ur bolådan, för hon skall  kunna följa med matte. Hon kan hoppa, vilket de andra som är 3 dagar äldre inte kan och är lika bra på att fightas som de andra.
                                 




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar